Hoe versie je een tuin om hem aantrekkelijk te maken

De mensheid is al lang betoverd door tuinen. Gebieden waar de natuur in zijn grootsheid kan worden bewonderd, doordringen tot onze verbeelding en staan synoniem voor ontspanning en volheid. Zo is het een grote stimulans om thuis te kunnen genieten van de wonderen van een tuin, een grote stimulans voor degenen die meer tijd in de toevlucht van huis willen doorbrengen.

Om een tuin te creëren heb je geen grote ruimte nodig, wel wilskracht en creativiteit. Bekijk onze tips voor het inrichten van een tuin om hem aantrekkelijker te maken!

Kies de juiste planten

Als de gekozen omgeving om uw tuin te huisvesten een binnenruimte is, zoals een wintertuin, gok dan op planten die geen direct zonlicht nodig hebben.

Varens en bromelia’s passen zich goed aan bij weinig licht en kunnen zowel binnen als in tuinen met weinig of geen zonlicht worden ondergebracht. Op plaatsen met weinig regen zijn vetplanten en cactussen de juiste keuze, omdat ze niet veel water nodig hebben om te overleven.

Investeer in potten om de tuin te versieren

Na het kiezen van de planten, is het tijd om aandacht te besteden aan de selectie van potten. Het maakt niet uit hoe groot je tuin is: vazen zijn fundamentele stukken om elke ruimte te verfraaien. Als je geen groot oppervlak hebt, brengen potten op planken levendigheid in diverse omgevingen, terwijl grotere potten grotere planten benadrukken.

Plantenbakken en plantenbakken voegen verfijning toe aan balkons en ramen, en om een vleugje verfijning toe te voegen aan kleinere tuinen, gok op komvormige vazen . Grote werven bevatten grotere stukken. Zet in op marmer om klasse toe te voegen aan omgevingen die kwetsbaar zijn voor de elementen van de tijd.

wedden op fonteinen

De ontspannende eigenschappen van water en het aangename geluid zijn praktisch onmiskenbaar. Fonteinen en fonteinen, gemaakt van marmerpoeder of gietijzer, verfrissen en bevochtigen de atmosfeer en creëren een perfect klimaat om te kalmeren en te ontspannen.

De fonteinen zijn niet alleen grootmoedige sierstukken, ze zijn ook eenvoudig te installeren, zonder het gebruik van een waterspiegel, alleen een voeding om de pomp aan te zetten die bij het stuk wordt geleverd.

verrassing met standbeelden

Beelden en beelden sieren al eeuwenlang tuinen en achtertuinen en zijn daarmee een echte decoratieklassieker. Het geheim is om zorgvuldig de stukken te selecteren die uw ruimte zullen verfraaien en uw gasten zullen verrassen: een teveel kan de kamer zwaar en donker maken.

Onthoud altijd dat planten de hoofdrolspelers moeten zijn van de landschapssamenstelling. Onderdelen die bij armaturen worden geleverd, werken heel goed in ruimtes die extra verlichting nodig hebben. Gepassioneerd door dieren hebben ook een draai en kunnen hun liefde voor dieren uiten door sculpturen van veel smaak. Heilige afbeeldingen kunnen ook de versiering van uw omgeving markeren en helpen.

Als je nog steeds twijfelt over hoe je een tuin met deze stukken kunt decoreren, onthoud dan dat om een meer klassieke ruimte te coördineren, of een ruimte die al veel kleur heeft, een stuk van marmerpoeder moet worden gekozen . Voor tuinen die een vleugje kleur nodig hebben, geef je de voorkeur aan hars- of gekleurde afbeeldingen die niet alleen mooi zijn, maar ook perfect zijn om leven en vreugde aan de plek te geven.

Bruidegom met stenen en kiezels

Nu je de ideale planten voor je tuin hebt gekozen, is het tijd om na te denken over de afwerking. In dit geval is de decoratie met stenen en stenen een praktisch en zeer toegankelijk alternatief om je compositie te verbeteren.

Je vindt deze elementen in speciaalzaken en de keuze hangt af van het beeldmateriaal bij jou in de buurt. Deze zeer veelzijdige elementen helpen je om ruimte te definiëren, het kleurcontrast te versterken en kunnen worden gebruikt in vazen, bloembedden en doorgangen.

Kleinere en delicatere stenen worden aanbevolen voor kleine plaatsen. De grotere passen daarentegen beter in ruime omgevingen. Over het algemeen zijn kiezel, graniet, grind en grind de meest populaire soorten.

Voor wie op zoek is naar een meer verfijnd en indrukwekkend resultaat, is marmer perfect wanneer het in onregelmatige maten wordt gesneden, met als doel paden af te bakenen. Naast al deze voordelen bieden stenen meer bescherming aan de bodem en helpen ze verschillende vegetaties te scheiden.

Overweeg het gebruik van houten vlonders

Weet jij hoe je een tuin decoreert met houten vlonders? Als we het hebben over de buitenruimte, helpt dit element om de vloer een mooie afwerking te geven en de gastvrijheid en het comfort van de omgeving te intensiveren.

Er is een grote verscheidenheid aan modellen en materialen die in een vlonder kunnen worden gebruikt, zoals porselein en kunststof. De beste en meest traditionele optie is echter hout, dat kan variëren tussen Ipê, Jatobá en Itaúba.

Na plaatsing is het essentieel om te investeren in het waterdicht maken van het hout. Dit zorgt ervoor dat het materiaal geen schade oploopt door blootstelling aan zon, regen en vochtigheid, waardoor de duurzaamheid wordt vergroot. Voor ieders veiligheid en comfort is het ook belangrijk om de voorkeur te geven aan opties met meer grip en antislip-eigenschappen.

Als je het decor wilt aanvullen, gok dan op planten, vazen en stenen die passen bij het gekozen hout. Het resultaat zal verbluffend zijn!

Geef prioriteit aan goede verlichting

Goede verlichting kan elke omgeving veranderen! Dit komt omdat je met strategisch geplaatste lichten kunt benadrukken wat je het leukst vindt of de beste hoeken van je combinatie begunstigt .

Heb je een kleine tuin? Investeer dus in gloeilampen die klein zijn maar onder verschillende hoeken in uw omgeving aanwezig zijn, zoals schansen. Zo wordt de omgeving intiemer en gezelliger. Maar als uw tuin is ruimer, vloer of pole lampen zijn ideaal voor vollediger verlichting.

Geef bij het kiezen van de lampen prioriteit aan de LED-opties, aangezien dit product zuiniger is en niet opwarmt, waardoor uw planten in de toekomst niet meer uitdrogen.

Gebruik gerecyclede materialen

Wil je innoveren in je tuin, maar weet je niet origineel te zijn zonder veel geld uit te geven? Hier is de tip om te wedden op gerecyclede materialen voor je decoratie. Enkele van de belangrijkste materialen die voor deze samenstelling worden gebruikt, zijn de PET-fles en de PVC-buizen. Deze elementen zijn zeer betaalbaar en stellen u in staat om verticale tuinen aan muren of muren te creëren , wat een uitstekende keuze is als uw ruimte beperkt is.

Heb je je ooit voorgesteld om te profiteren van objecten die je niet meer gebruikt om je ruimte een nieuw gezicht te geven? Schilder hiervoor oude banden in vrolijke kleuren en tover het object om tot creatieve meubels, zoals tafels of fauteuils.

Ook melkkannen, mokken, kratten en glazen flessen krijgen nieuw leven omdat ze dienen als potten voor je planten. Dit alternatief is niet alleen duurzaam , maar geeft je tuin ook veel meer stijl en zelfs een rustieke touch in de combinatie.

Let op exclusieve tuinmeubelen

Wie denkt dat de tuin alleen maar mooi hoeft te zijn, heeft het mis. Omdat het een gemeenschappelijke ruimte van het huis is, die vaak wordt gebruikt voor momenten van ontspanning, is comfort nodig. In dit geval is er niets beter dan meubels op te nemen en plekken te creëren speciaal voor rust. Sommige details maken het verschil in het visuele resultaat van uw omgeving!

De eerste stap is om in een paar stukken te investeren. Gebruik basisartikelen zoals een paar stoelen, een kleine tafel, een bank en een fauteuil met kussens. Als de ruimte groot is, kunt u enkele pallets hergebruiken om banken of tafels op te zetten en een nog uitnodigendere omgeving te creëren .

Een ander belangrijk punt is de zorg bij het kiezen van de fabricagematerialen van uw meubels. Geef prioriteit aan kwaliteitsmeubels die beter bestand zijn tegen blootstelling aan de zon en andere natuurlijke factoren. De meest geschikte materialen voor dit type omgeving zijn aluminium, hout en natuurlijke vezels. Bepaal je stijl en zet in op de beste optie!

Geef een reactie