Kleine tuindecoratie: 8 onmisbare tips

8 onmisbare tips voor het inrichten van een kleine tuin. Het hebben van een prachtige tuin is meestal een van de consumentendromen van veel mensen die geïnteresseerd zijn in decoratie of die gewoon graag voor planten zorgen en een ruimte hebben om te ontspannen. Het probleem is dat de ruimte niet altijd samenwerkt. In deze tijd waarin woningen en woonruimtes steeds kleiner worden, wordt het hebben van een groene omgeving in huis of op het bedrijf een steeds complexere uitdaging. Maar laat je niet ontmoedigen, een kleine tuin hebben is geen onmogelijke missie, en dat laten we je in deze post zien.

Of je nu in een huis of appartement woont, met of zonder tuin, het is perfect mogelijk om een ​​kleine tuin te hebben. Het bewijs hiervan is dat er verschillende mogelijkheden zijn om de jouwe samen te stellen. Kom met mij mee.

Mogelijkheden voor een kleine tuin

Kleine tuinen kunnen overal in huis of bedrijf worden aangelegd, in de vorm van gemeenschappelijke tuinen, zoals we weten, wintertuinen of verticale tuinen. De laatste twee zijn ideaal voor wie echt weinig ruimte heeft, omdat ze in de praktijk overal te monteren zijn zolang er maar verlichting voor de planten mogelijk is.

Ideeën voor het inrichten van een kleine tuin

Wil je decoratietips voor een kleine tuin? Dus hier hebben we belangrijk advies om u te helpen bij dit streven:

1 – Ideeën voor het inrichten van een kleine tuin: Plan Yourself

Oké, de eerste stap bij het opzetten en inrichten van je kleine tuin is plannen. Je moet namelijk rekening houden met de beschikbare ruimte en verlichtingsmogelijkheden. Het zijn deze stappen die bepalen welk type tuin mogelijk is en ook welke soorten planten het meest geschikt zijn voor de locatie.

Wat betreft de locatie, uw tuin moet toegang hebben tot wat licht, omdat zelfs planten die zich binnenshuis bevinden en zonder directe blootstelling aan de zon licht nodig hebben om te overleven. Daarom moeten ze op zijn minst dicht bij goed verlichte ramen of deuren zijn. Een ander ding dat onderhoud praktischer maakt, is het hebben van een afvoerpunt in de buurt (afvoer) en een kraan.

Met dat besloten kun je denken aan andere aspecten, zoals de grootte van het gebied zelf. Dit is essentieel om na te denken over de grootte van de gekozen planten. Als het bijvoorbeeld een circulatieplaats is, is het noodzakelijk om prioriteit te geven aan de ruimte die bestemd is voor mensen, zodat soorten niet in de weg mogen staan. Als het een gebied is met blootstelling aan de wind, moeten ze wat weerstand bieden in hun stengel, enzovoort. Met dit soort informatie in de hand, is het al mogelijk om aan andere items te denken.

2 – Kies de planten voor je kleine tuin

Het kiezen van planten is de tweede belangrijke stap. Het lijkt misschien niet essentieel bij het inrichten van de ruimte, maar het heeft er alles mee te maken, aangezien de uiteindelijke look direct afhankelijk is van deze keuze. In dit geval is het noodzakelijk om te zien wat het meest geschikt is volgens het lokale helderheidsaanbod en ook voor het gebruik dat het zal hebben. Een ander belangrijk punt om te overwegen is hoe vaak u voor deze kleine tuin kunt zorgen, omdat deze op zijn minst water en enig onderhoud nodig heeft.

Enkele criteria om te kiezen: aanpassing aan het beschikbare licht, groei van de soort, onderhoud, duurzaamheid en basiskenmerken van de plant zelf.

Halfschaduwplanten zijn meestal interessanter voor degenen die een wintertuin willen maken en zijn al goed bekend bij degenen die graag decoreren, omdat ze veel worden gebruikt voor interieurdecoratie: varens, raffia, olifantenpoot, anthurium, speer van São Jorge , columella, vredeslelie en anderen.

Verticaal kleine tuinen, het is noodzakelijk om na te denken over het type ondersteuning dat wordt gebruikt en de blootstelling van de planten aan licht. Steunen met blokken en keramische potten die niet zo diep zijn, hebben planten nodig met ondiepere wortels (cash-kool, paarse lambari, peperomia, enz.). De prefab betonnen bloksteunen maken het gebruik van slangenbaard en hangende asperges mogelijk. De levende schilderijen zijn aangegeven voor het gebruik van gouddruppels, bromelia’s, orchideeën, begonia’s, hertenhoorn en anderen.

3 – Gebruik meubels

Natuurlijk heb je misschien niet veel ruimte, maar zelfs in kleine tuinen is het vaak mogelijk om te investeren in eenvoudige meubels zoals stoelen, tafels of banken.

Sloophout is bijvoorbeeld een geweldig materiaal voor meubels die in de tuin worden geplaatst, omdat het zich perfect kan aanpassen aan het klimaat van een wintertuin of verticaal op een balkon, balkon of terras. Maar je kunt meubelen in andere materialen gebruiken als je wilt en in staat zijn om het onderhoud te verzorgen als het buiten staat.

Afhankelijk van de beschikbare ruimte en de ligging van de tuin is het zelfs de moeite waard om kussens op te hangen. Het is een zeer gezellige hoek en kan een geweldige plek zijn om te ontspannen van de stress van het dagelijks leven.

4 – Stenen, een geweldig idee voor een kleine tuin

Het gebruik van kiezels, stenen en grind zijn de meest gebruikte middelen, of het nu gaat om de eenvoudige decoratie van gemeenschappelijke of gecementeerde tuinen, die worden gebruikt als droge bekleding.

Kiezels en stenen worden vaak gebruikt bij de vorming van decoratieve randen en aangelegde paden, wat zorgt voor een ongelooflijke uitstraling. Grind is meer rustiek en geassocieerd, het resultaat is een geruststellende uitstraling. Het gaat heel goed in commerciële omgevingen, als het idee een wintertuin is.

5 – Investeer in decoratieve vazen

Het inrichten van de tuin met potten is iets wat al in de praktijk voorkomt. In het geval van kleine of gecementeerde tuinen, binnen of buiten, zijn ze praktisch onmisbaar.

In dat geval gaat alles. Of het nu voor kleine of grotere planten is, je kunt ze op verschillende manieren gebruiken. Omdat we het hebben over super veelzijdige objecten, is het mogelijk om maten, stijlen, kleuren en texturen te mixen, waardoor een interessante en leuke set ontstaat om te zien.

Wil je een goede tip bij het bepalen van de stijl van potten? Dus het beste advies is om te doen wat je denkt als het gaat om decoratie: houd rekening met de stijl die je voor de tuin wilt en kies iets dat in harmonie is. Hetzelfde geldt voor het mengen van maten en kleuren: zolang er een legeringselement is dat de trend houdt, zal deze mix altijd geldig zijn en zal het nauwelijks fout gaan.

6 – Investeer in dekken

Het is niet nieuw dat dekken succesvol zijn in het decoreren, en de tuin is geen uitzondering. Het ziet er eenvoudig uit, maar het effect is iets heel interessants, vooral voor degenen die een tuin met een rustieke sfeer willen.

Je vindt het kant en klaar in gespecialiseerde winkels en stelt het gewoon samen zoals je wilt, zowel voor gewone als verticale tuinen. Naast kiezels, grind en vloeren voor cementtuinen, doen terrasplanken het ook uitstekend in commerciële omgevingen.

7 – Zorgvuldige verlichting

Verlichting kan ook een groot verschil maken in kleine tuindecoraties. De wintertuinen worden dan het meest gewaardeerd voor de hulpbron, omdat de lichte plekken het gevoel van gezelligheid en intimiteit brengen. Goede verlichting in tuinen en groene ruimten is ook essentieel in ruimtes zoals een winkelcentrum en openbare plaatsen die ’s nachts open zijn. Ook voor tuinfeesten maakt verlichting een verschil, dus een terechte zorg.

Enkele goede suggesties om het in dit opzicht niet slecht te doen, zijn om te investeren in aluminium spots op de vloer, omdat deze gericht kunnen worden op de muren van de kleine tuin of op de planten. Stelten zijn ook zeer interessante kenmerken, evenals het gebruik van decoratieve lantaarns. Het effect is verbluffend!

8 – Gebruik gerecycled materiaal

Voor degenen die van iets meer handgemaakt houden of items die in de prullenbak kunnen belanden willen hergebruiken, is het gebruik van hergebruikte items voor het decoreren van een kleine tuin een echte vondst.

We hebben het over petflessen, kinderlaarzen, kopjes, waterkokers en mokken, evenals banden, dit zijn slechts enkele van de items die een nieuw gebruik kunnen krijgen gezien de mogelijkheden die een tuin biedt.

Natuurlijk weten we dat het resultaat misschien niet de look is die door de meesten als chic of verfijnd wordt beschouwd, maar als je het leuk vindt, maakt het niet uit wat anderen denken. Het effect is best interessant. Het is een functie die vooral van toepassing is op huistuinen.

Bonustip: zorg voor onderhoud

Deze tip is een van de belangrijkste: het heeft geen zin om duizend-en-een decoratiemiddelen te hebben als er niet voor de kleine tuin wordt gezorgd. Water geven, snoeien en bemesten zijn basiszorgen die het verschil maken om een ​​goed eindresultaat te krijgen, verwaarloos deze taken dus niet.

Het hebben van een kleine tuin in huis is misschien geen onmogelijke taak, maar hoe klein het ook is, het vereist minimale tijd en zorg om alles op orde te houden. Plan dus vroeg en laat uw smaak gelden om alles op orde te houden.

Geef een reactie