10 Tuintips voor een groot huis

Hoe groot je huis ook is, er is altijd ruimte voor een tuin. Bekijk onze tips!

1 – Maat

Het eerste wat je moet doen is plannen. Kies de locatie en grootte van uw tuin, begrens het gebied, observeer de zon, regen, bodemkwaliteit en probeer het voltooid te visualiseren om een ​​idee te krijgen van hoe het zal harmoniseren met de rest van de omgeving.

Een hovenier kan deze planning en bodemcorrectie voor u doen.

2 – Soorten planten

Nu u de locatie en grootte van uw tuin weet, kiest u het type plant. Heesters, bloemen, fruitbomen, gras… Alles is geldig, maar elk type plant zal een boodschap overbrengen in uw tuin. Robuustheid, delicaatheid, rust, vreugde…

3 Grootte van planten

Vergeet niet dat je planten groeien! Houd altijd rekening met de uiteindelijke grootte van de gekozen plant om niet het risico te lopen dat deze de ruimte van andere planten binnendringt of zelfs structurele problemen in uw huis veroorzaakt.

Om ervoor te zorgen dat uw tuin altijd mooie planten heeft, moet u weten wat de uiteindelijke grootte van elke plant is en of u ze beter in potten of op de grond kunt bewaren. Een plant die bijvoorbeeld 80 cm hoog kan worden, heeft een pot nodig van 30 cm diep en 20 cm in diameter.

Merk ook op dat de wortels de groei van de plant begeleiden.

4 Decoratieve items

Gebruik creativiteit om uw tuin gezelliger te maken! Een idee zijn de meubels op pallets, die goedkoop en erg mooi zijn. Schik ze in een “U” of “L”-vorm om de interactie tussen mensen te vergemakkelijken. Je kunt sommige potten, potten of flessen ook als vazen ​​gebruiken, kooien als lampen, een oude stoel wordt een schommel, een mand voor bloemen en zelfs overgebleven stenen kunnen een ruimte worden om op de koudste dagen een vuur aan te steken.

Let goed op dat er geen ophoping van stilstaand water in uw tuin is en vermijd zo de verspreiding van Aedes Aegypti.

5 Verlichting

Het is niet voldoende om overdag een mooie tuin te hebben. Kunstlicht is ook ’s avonds essentieel om uw tuin te verfraaien. Ken de meest voorkomende soorten verlichting:

Schansen: Deze stukken zijn bevestigd aan muren en verlichten strategische punten. Ze kunnen planten en decoratieve objecten verfraaien, waardoor de ruimte romantisch en gezellig wordt.Bij de vervaardiging worden verschillende materialen gebruikt, zoals glas en metaal. Met interne bedrading zijn deze items geweldig om, met elegantie en goede smaak, de inrichting van elke plaats aan te vullen.

Reflectoren: ze zijn bedoeld voor grotere ruimtes en geven prioriteit aan veiligheid, omdat ze gericht zijn op bezoekers. Ze verlichten niet alleen grote oppervlakken, maar verlichten ook oneffenheden, zoals trappen en hellingen, zeer efficiënt. Momenteel bieden fabrikanten zeer effectieve modellen met gedurfde en verfijnde ontwerpen. Metaal en glas zijn de belangrijkste componenten van deze producten, die ook verbonden zijn door interne bedrading.

Spiesjes: Dit zijn armaturen die aan kleine palen of sokkels zijn bevestigd. Ze zijn charmant, eigentijds en worden veel gebruikt om paden af ​​te bakenen. Plaatsen zoals de ingang van het huis krijgen gratie en charme wanneer ze door deze elementen worden versierd. Zowel de verlichtingsarmaturen als de steunen hebben metaal als belangrijkste grondstof. Met verschillende soorten afwerkingen voldoen ze aan de meest uiteenlopende smaken en geven ze schoonheid en moderniteit aan de omgeving.

Spots: Spots volgen de laatste markttrends. Veelzijdig, ze markeren meubels en objecten. Deze producten zijn gemaakt met behulp van metalen, vezels, glas en andere inputs, en kunnen worden ingebed of gesupponeerd. De inbouwmodellen kunnen ook op de grond worden geïnstalleerd, wat een geweldige optie is om muren en bomen te markeren. Meren en fonteinen zijn betoverend wanneer ze worden verlicht door schijnwerpers van luchtschepen.

De lichtslierten helpen om een ​​ontspannen, charmante en romantische sfeer in de omgeving te creëren. Met een discrete en aangename verlichting zijn deze items super hot in decoratie en kunnen ze op vele manieren worden gebruikt!

Een belangrijke tip is om een ​​elektricien in te huren om de elektrische installatie van de gekozen verlichtingsarmaturen goed uit te voeren.

6 Kleurcontrast

Sommige mensen houden van een monochrome tuin, maar een leuke tip voor jou is om te spelen met het kleurcontrast. Wit en geel vallen op in groen. Bruin staat op wit. Rood krijgt altijd aandacht. Gebruik dus witte stenen, bruine kiezelstenen (of zelfs bakstenen scherven), diverse bloemen en wat je fantasie nog meer toelaat.

7 Verticale tuin

Zelfs met weinig ruimte wordt de verticale tuin (of hangende tuin) een uitkomst voor wie zijn planten (letterlijk) op een ander niveau wil plaatsen. Pallets zijn de lievelingen van het personeel, ze zijn makkelijk te krijgen en makkelijk te installeren aan je muur of muur. Een andere praktische optie is om PVC-buizen te gebruiken om kleine hangende bedden te maken. Zelfs dat oude bedframe kan een mooie bondgenoot worden om de verticale tuin te maken.

8 Tuin van vazen

Als je geen achtertuin hebt, weet dan dat het ook mogelijk is om je eigen tuin te hebben. Dit zijn de pottuinen. Keramische vazen, houten kisten, blikken, banden… Alles wat een beetje aarde kan bevatten, kan worden gebruikt als container voor een plant. Verschillende maten, kleuren en geometrische vormen helpen de ruimte nog meer te verfraaien.

9 Gazon

De mogelijkheden zijn legio! Er is zelfs kunstgras. Hieronder staan ​​enkele van de meest voorkomende gazongrassen:

Smaragd: Dit type gras heeft de dunste en smalste bladeren, smaragdgroene kleur en langzame groei.

Bermuda: De dunne bladeren zijn het belangrijkste kenmerk van dit type graszoden met een snelle groei en goede vorming.

Aardappelen: Het belangrijkste kenmerk van dit gazon zijn de smalle bladeren en weerstand tegen vertrapping, waardoor het een goede optie is voor plaatsen waar mensen de neiging hebben om op het gazon te lopen.

São Carlos: Het dichte gras is het belangrijkste kenmerk van deze soort, die brede en gladde bladeren heeft.

Santo Agostinho of Inglesa: een ander type dicht gras, deze soort staat bekend om zijn gladde bladeren, ronde uiteinden en een licht blauwachtige tint.

Koreaans, Japans, Mascarenha of Velvet: Ondanks de verscheidenheid aan namen zijn de soorten hetzelfde en vertegenwoordigen ze een grasmat met zachte en dunne bladeren.

Misiones of Carpete: Het gazon heeft een snelle vorming en groenachtige bladeren en is iets breder.

Pinda: De soort is een geweldige voederoptie en distantieert zich van de gemeenschappelijke kenmerken en het uiterlijk van gazons, gevormd met kleine bladeren die lijken op een kruipende en delicate plant, en die kleine gele bloemen vertoont tussen lente en zomer.

10 – Ongediertebestrijding

Het zijn niet allemaal bloemen. Vaak wordt de prachtige tuin aangetast door ongedierte. Hier zijn enkele alternatieven voor degenen die geen landbouwchemicaliën willen gebruiken:

Tabakssiroop: – 50 gram tabakspoeder – 1 liter water Hak de tabak in fijne stukjes en doe deze samen met het water in een pan. Kook dit mengsel 25 minuten, roer goed, dek de pan af en laat afkoelen. Zeef en spuit de planten dezelfde dag nog op, want het actieve ingrediënt is erg vluchtig. Draag handschoenen en een masker bij het werken met tabak, omdat het giftig is. Als je wilt, zijn er producten beschikbaar die kant-en-klaar, praktisch en even efficiënt zijn als Liquid Smoke. Bij het aanbrengen over groenten en fruit, respecteer een wachttijd van 10 dagen voor het oogsten en was ze grondig voor consumptie. Aangewezen tegen insecten en mijten, zoals schildluizen, bladluizen, rupsen, enz.

Neemolie: – 15ml Neemolie – 1 liter water Meng en schud goed tot een geelachtige vloeistof is verkregen. Met een spuitfles direct op de planten aanbrengen, bij voorkeur op koele dagen of in de schemering. Gebruik het eenmaal per week, omdat het dagelijks gebruik de dood van natuurlijke plaagdieren kan veroorzaken. Een ander probleem is dat het niet mag worden toegepast op fruitbomen die in bloei staan, omdat sproeien onder deze omstandigheden uiteindelijk bestuivende insecten kan afschrikken.

Sesamzaad: Geweldig voor het afschrikken van bladsnijdende en bladsnijdende mieren. Verspreid de zaden rond de bedden.

Slakken-, slakken- en slakkenval: Om van deze vervelende bezoekers af te komen zonder ze te doden, strooi je stukjes chayote of jutezakken gedrenkt in bier door de tuin. Ongedierte zal door deze vallen worden aangetrokken en na een paar uur kunnen ze gemakkelijk worden verzameld. Om ze te elimineren, strooi je zout, bakpoeder of kaneelpoeder rond de pot, wat ook een barrière vormt voor de mieren.

Geef een reactie