8 tips voor het kiezen van tuinmeubilair

Of het nu tijd is om te bouwen of te renoveren, het moment om de inrichting van de buitenruimte te bepalen is altijd een plezier apart. Je stijl bepalen , de kleuren kiezen, de indeling van de kamers en het meubilair, en alles zien vorm krijgen volgens je dromen is prachtig.

Het is duidelijk dat het harmoniseren van de recreatieruimte en de binnenomgeving van fundamenteel belang is om een ​​esthetische eenheid te creëren, maar er zijn bepaalde kenmerken die praktisch verplicht zijn voor buitenmeubels .

Het verenigen van functionaliteit, bruikbaarheid, reinigingsgemak, kwaliteit, design, schoonheid, lichtheid en comfort is geen gemakkelijke taak – tenzij u kiest voor luxe meubelen in synthetische vezels .

he ruimte , tv-kamer, barbecuehoek, zwembad of een andere omgeving om te decoreren met verfijning en goede smaak.

1 – Keuze van meubelmateriaal voor de buitenruimte is essentieel

De meubels voor buiten moeten weerbestendig materiaal zijn. Dit betekent dat het niet mag vervormen of verbleken door blootstelling aan bijvoorbeeld zon, regen, vochtigheid, harde wind of gechloreerd zwembadwater.

Houten meubelen moeten bijvoorbeeld een beschermingsbehandeling ondergaan, die afhankelijk van de kwaliteit van het hout en de soort behandeling meer of minder efficiënt zal zijn.

Ze hebben ook regelmatig onderhoud nodig, om de zes maanden of een jaar, afhankelijk van het gebruik en het blootstellingsniveau.

Dit gebeurt omdat hout uiteindelijk gaat rotten met een constante vochtigheid, waardoor het materiaal niet het meest geschikt is voor onbedekte ruimtes.

Meubels gemaakt van aluminiumstructuur met synthetische vezels zijn het meest geschikt, omdat ze zeer duurzaam en resistent zijn, geschikt voor recreatiegebieden en buitenleven.

Enkele voorbeelden zijn krukjes voor balies, eet- of bijzettafels met roze sloopperoba blad.

2 – Stoffen moeten waterafstotend zijn

Het is erg belangrijk dat meubelstoffen waterafstotend zijn, zoals nautische stoffen . Het waterdichte materiaal bedekt kussens en zitjes, de zogenaamde wandkleden voor buitenmeubels.

Bovendien worden ze aangeboden in verschillende kleuren en patronen, die perfect samengaan met synthetische vezels . Dit is bijvoorbeeld het geval voor de Ilha Bela stoel met synthetische vezel in gedraaid koord, aluminium structuur en bekleding in nautische stof in tien kleuren naar keuze.

3 – Kies voor gemakkelijk schoon te maken meubels

Eenvoudig schoonmaken betekent praktisch, dus het heeft geen zin om meubels te kiezen voor een buitenruimte die er al snel oud uitziet omdat het vuil er niet uitkomt.

Daarom is bij het kiezen hiervan een belangrijk criterium. Gebruik voor de dagelijkse reiniging alleen een dweil of een schone doek om overtollig stof te verwijderen.

Voor een grondigere reiniging heb je alleen een tuinslang, milde zeep en een zachte borstel nodig om bijvoorbeeld synthetische vezels en nautische stoffen te reinigen .

Vermijd het gebruik van alleen schurende of alkalische materialen zoals bleekmiddel, chloor, verwijderaars, oplosmiddelen of verdunners.

4 – Meubels moeten functioneel zijn en jouw stijl vertalen

De buitenruimte moet mooi zijn, maar vooral functioneel – net als uw meubels.

Investeer in een scala aan meubels die comfort kan bieden en nuttig zijn, zoals bijzettafels om steun te zakken en drankjes, ronde tafels door beschermde ombrelone voor een praatje met hapjes, rechthoekige tafels voor meer gezonde maaltijden in de gastronomische gebied, en de tuinstoel wildcards die fungeren als extra zitplaatsen en ook als ondersteuning.

Te midden van het plezier is er altijd tijd voor een langere rustperiode, dus vergeet niet om bijvoorbeeld ligstoelen en een ronde chaise longue te plaatsen , om de mogelijkheden te diversifiëren, zowel in het zwembad als in de woonkamer.

Maar geef uw stijl niet op: zoek naar meubels voor de recreatieruimte die passen bij de manier waarop u leeft en de wereld ziet, in harmonie met de rest van het huis .

5 – Houd trends in de gaten

Om een ​​modern, eigentijds huis in uw stijl te hebben, hoeft u alleen maar op de hoogte te zijn van trends . Een van de sterkste vandaag zijn de handgemaakte meubels en de verweven materialen, waarvan de textuur het gevoel van beweging en volume uitstraalt.

De synthetische vezels bieden bijvoorbeeld een grote verscheidenheid aan weefsels, tussen balaiada’s dun of dik, gegoten frame , touw of nautisch breiwerk , DNA, diamant, enz.

Aan de andere kant bieden de inslagen van synthetische vezels een coole en informele uitstraling, maar tegelijkertijd elegant, wat de grote trend is voor de buitenruimte .

6 – Weet hoe je kleuren kunt matchen

Kleuren zijn erg belangrijk in de buitenruimte , omdat ze de stemming van mensen beïnvloeden . Probeer altijd de decortonen van de rest van het huis te volgen, maar pas op dat u niet in eentonigheid vervalt met een overdaad aan neutrale kleuren .

Probeer een neutrale basis te balanceren met gekleurde stukken en profiteer van alle veelzijdigheid die synthetische vezels bieden .

Voor degenen die niet bang zijn om fouten te maken, is de tip om een recreatiegebied te creëren volgens de 2021-kleurentrend in blauw- en wittinten, waardoor een bepaalde strand- of nautische lucht in de buitenruimte wordt versterkt .

7 – Pas op dat u geen fouten maakt in de grootte van het meubilair

Om de omgeving mooi en harmonieus te maken, is het noodzakelijk om meubels te kiezen die in verhouding staan ​​tot de beschikbare ruimte buiten .

Meubels die te groot zijn, zullen de ruimte nog kleiner doen lijken, dus als de recreatieruimte of het balkon klein is, kies dan voor kleinere stukken die de ruimte strategisch beter benutten.

8 – Denk altijd na over de functie van ruimte

Over het algemeen wordt een buitenruimte gevormd door twee of meer functionele ruimtes: zwembad met barbecuehoek, houten pergola met gastronomische ruimte en tv-kamer, hydro-spa met huisbar, gevelveranda met zitje bijvoorbeeld.

Kies het meubilair op basis van elke omgeving, om in elke ruimte verschillende ervaringen te bieden, waarbij het recreatiegebied als geheel wordt gewaardeerd.

Geef een reactie