3 tips voor tuinmeubelonderhoud

De tuin is een bevoorrechte ruimte in het huis. Het is een goede gelegenheid om te genieten van het gezelschap van vrienden en familie, te genieten van een goed boek of gewoon om te ontspannen. Bovendien, omdat het ons dichter bij de natuur brengt, is het op zichzelf een bron van ontspanning – planten, water geven en verzorgen van planten en bloemen zijn ook wetenschappelijk erkende therapeutische activiteiten. Voor kinderen is het ook een veilige gelegenheid voor contact met het land en met veel spelletjes.

Deze speciale plek in huis kan nog charmanter en comfortabeler worden wanneer deze is uitgerust met voldoende en functioneel meubilair. Banken, fauteuils, planken, salontafels en voetenbankjes transformeren onze tuinervaring. Omdat dit echter een ruimte is die vaak wordt blootgesteld aan zonlicht en regen, is extra zorg nodig om dit meubel altijd nieuw te houden.

Met dat in gedachten hebben we in de post van vandaag 3 tips voor het conserveren van je tuinmeubelen verzameld. Lees verder en breng het dan in de praktijk!

1. Behoud in het algemeen

Tuinmeubelen zijn meestal gemaakt van hout of staal en ijzer, materialen die een goede duurzaamheid en sterkte bieden, maar die enige algemene onderhoudszorg vereisen.

Ten eerste, laat ze niet gedurende lange tijd aan de elementen worden blootgesteld, vooral wanneer ze niet in gebruik zijn. Dek op regenachtige dagen de stalen en ijzeren meubelen indien mogelijk af met een dekzeil of soortgelijke bescherming, om oxidatie van de stukken te voorkomen . Het is belangrijk op te merken dat problemen zoals kleine scheurtjes, depigmentatie, buigen, terugtrekken en losraken van schroeven veel voorkomen in dit soort onderdelen, vooral als ze buiten zijn.

Autowas en andere chemicaliën moeten worden vermeden, omdat deze vlekken en schade aan het oppervlak van onderdelen kunnen veroorzaken. Op stalen en ijzeren meubelen mogen nooit schurende producten zoals zeep, bleekmiddel en chloorhoudende producten worden aangebracht. Pas op dat u geen zout of andere zure stoffen zoals citroen, azijn of ui morst.

2. Schoonmaken

Houten en metalen meubelen hebben bij het schoonmaken een ander onderhoud nodig. Laten we kijken.

Houten meubelen moeten eenmaal per week worden schoongemaakt met een zachte doek die licht is bevochtigd met water, onmiddellijk gevolgd door een volledig droge doek.

Metalen meubelen moeten één keer per maand worden gewassen met vloeibaar wasmiddel en water om stof, vet en ander vuil te verwijderen. Gebruik een tuinslang, dan is het makkelijker om zwaarder vuil te verwijderen. Na deze wasbeurt moeten de onderdelen met een vochtige doek worden afgedroogd om wateraanhechting te voorkomen. Neutrale reinigingsmiddelen zijn ideaal en moeten altijd met een zachte doek worden aangebracht.

3. Schilderen

Elke zes maanden moeten houten tuinmeubelen een diepere conserveringssessie ondergaan. Volg hiervoor de onderstaande stap voor stap:

1 – Was het meubel met water en zeep.

2 – Wacht op volledige droging.

3 – Schuur het meubel lichtjes met fijn schuurpapier of staalwol.

4 – Beits aanbrengen . Het zal de tonen van het hout versterken, van de natuurlijke kleurloze tot de donkere tint, waardoor het meubel er als nieuw uitziet. Bovendien vormt het product een beschermende barrière op het oppervlak, waardoor het wordt beschermd tegen UV-stralen, weersinvloeden en vooral tegen het binnendringen van regenwater, dat kan leiden tot rotting van het meubilair.

5 – Laat het product volledig drogen.

6 – Het wordt aanbevolen om een ​​tweede laag aan te brengen na een paar dagen na de eerste applicatie.

Metalen meubelen kunnen ook vernieuwd worden, waardoor de tuin meer kleur krijgt – dit is zelfs een van de voordelen van dit soort meubelen. Gebruik gewoon je fantasie!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.