Welke typen tuinmeubelen zijn er Een uitgebreid overzicht

Tuinmeubelen spelen een essentiële rol bij het creëren van een comfortabele en stijlvolle buitenruimte waar je kunt ontspannen, dineren en quality time kunt doorbrengen met vrienden en familie. Van loungesets tot eettafels en ligbedden, er zijn talloze opties beschikbaar om aan verschillende behoeften en smaken te voldoen. In dit artikel bieden we een uitgebreid overzicht van de verschillende typen tuinmeubelen die je kunt overwegen bij het inrichten van jouw tuin.

 1. Loungemeubelen

Loungemeubelen zijn ideaal om te ontspannen en tot rust te komen in je tuin. Hier zijn enkele populaire opties:

 • Loungesets: Loungesets bestaan meestal uit een bank, fauteuils en een salontafel. Ze bieden comfortabele zitplaatsen en creëren een gezellige sfeer voor buitenactiviteiten. Loungesets zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, zoals kunststof, hout, metaal en vlechtwerk.
 • Ligbedden: Ligbedden zijn perfect om te zonnebaden en een dutje te doen in de zon. Ze hebben verstelbare rugleuningen en sommige modellen hebben ook verstelbare voetsteunen voor extra comfort.
 • Hangmatten: Hangmatten zijn ideaal voor ontspanning en bieden een rustige plek om te loungen en te genieten van de buitenlucht. Ze kunnen worden opgehangen tussen bomen, palen of speciale standaards.
 1. Eetmeubelen

Eetmeubelen zijn ideaal voor buitenmaaltijden en sociale bijeenkomsten. Hier zijn enkele veelvoorkomende opties:

 • Eettafels en stoelen: Eettafels zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vormen, zoals rond, vierkant en rechthoekig. Ze worden meestal gecombineerd met bijpassende stoelen en bieden voldoende ruimte om te dineren met familie en vrienden.
 • Bartafels en krukken: Bartafels zijn hoger dan gewone eettafels en worden meestal gebruikt voor informele bijeenkomsten en drankjes. Ze kunnen worden gecombineerd met barkrukken voor een ontspannen en stijlvolle sfeer.
 • Picknicktafels: Picknicktafels zijn ideaal voor informele buitenmaaltijden en bieden zitplaatsen aan beide zijden van de tafel. Ze zijn vaak gemaakt van stevig hout en kunnen goed tegen verschillende weersomstandigheden.
 1. Zitmeubelen

Zitmeubelen zijn geschikt voor extra zitplaatsen en kunnen flexibel worden gebruikt. Hier zijn enkele opties:

 • Tuinbanken: Tuinbanken zijn verkrijgbaar in verschillende stijlen en maten, van klassiek tot modern. Ze kunnen een charmant en uitnodigend element toevoegen aan je tuin en bieden extra zitplaatsen.
 • Stapelbare stoelen: Stapelbare stoelen