Tuinmeubelen: de perfecte keuze voor het decoreren van de buitenkant van uw huis

In hout, ijzer, aluminium en alternatieve materialen is er geen gebrek aan tuinmeubelopties om de buitenruimtes van het huis te decoreren en comfort te bieden.

tuinmeubilair

Iedereen die thuis een tuin heeft, weet heel goed dat dit een van de meest geliefde ruimtes is voor iedereen – van familie tot bezoekers. Omdat het een buitenomgeving is, moet er op een andere manier over tuinmeubilair worden nagedacht dan over binnenmeubilair.

Dit zijn de stukken die ons in staat zullen stellen om meer contact met de natuur te hebben, de met regen doordrenkte aarde te ruiken, frisse lucht in te ademen en ons zelfs te laten inspireren door de bloemen. Rechts? Daarom is dit een heel speciale plek als we uit de stress en routine moeten komen.

Iets wat overigens ook gedreven werd door de pandemie, waardoor we meer tijd thuis doorbrachten en dus meer waarde gaven aan buitenruimtes, of het nu een eenvoudig balkon, terras of tuin is.

En aangezien deze ruimtes niet alleen gemaakt zijn om te tuinieren, wat ons momenten van ontsnapping mogelijk maakt, zorgen de tuinmeubelen ook voor het comfort en de rust die u zoekt. Een goede manier om meer tijd buiten door te brengen.

Er zijn talloze materialen en modellen tuinmeubelen waarop u kunt wedden, kies ze allemaal op basis van wat u het leukst vindt, van vezels tot hout, van ijzer tot pallets .

Kies het meubel op basis van het gebruik dat u van de ruimte maakt. Prioriteiten stellen. Ligbedden? Grote tafel onder een parasol voor lange maaltijden? Een hangmat om te relaxen? Houd rekening met uw behoeften.

Als u gestoffeerde banken, stoelen of fauteuils gaat gebruiken, kies dan voor waterdichte en resistente stoffen die snel drogen.

Investeer in behandelingen die ervoor zorgen dat materialen de grootste duurzaamheid hebben, zoals waterdichting.

Geschikte materialen voor tuinmeubelen

Houten tuinmeubelen

U hoeft niet naar het strand of het platteland te reizen om te genieten van uw ontspannende tijd buitenshuis.
Ik weet dat ik in herhaling val…
De tuinmeubelen in hout zijn gegarandeerd succes en daarom zeer gewild. Ze kunnen volledig gemaakt zijn van massief hout of hout gemengd met andere materialen, zoals metaal of plastic.

Omdat hout nauw verbonden is met de natuur, is het gemakkelijk te begrijpen waarom dit huwelijk met tuinen perfect is. Zet in op houten meubels met rustieke inspiratie, die het gevoel van gezelligheid en nabijheid oproepen.

Tuinmeubelen in ijzer of aluminium

Voor wie houdt van de moderne touch in de inrichting van ruimtes, is dit een oplossing om te overwegen voor de tuin: metalen meubelen . Dit type tuinmeubelen is eigentijds en veelzijdig en is te vinden in diverse uitvoeringen. Met rechte of ronde lijnen, uiterst modern of met een retro-look, de meubels in ijzer of aluminium geven de tuin een stoer, modern en mooi effect, waar niemand onverschillig voor zal blijven.

U kunt kiezen voor natuurlijke afwerkingen, die de kleur van de stukken behouden, of wedden op een gepersonaliseerd schilderij dat kleur en persoonlijkheid aan uw tuin geeft.

Tip: Gemetalliseerde tuinmeubelen warmen op in de zon, bescherm ze dus. Kussens op stoelzittingen zijn bijvoorbeeld essentieel om voor een evenwichtige temperatuur te zorgen en niet te verbranden tijdens het zitten.

Tuinmeubelen gemaakt van alternatieve materialen: vezels, plastic, enz.

Een goed ingerichte tuin hoeft zich niet te beperken tot het gebruik van traditionele materialen. Er zijn tal van alternatieve materialen die perfect passen bij uw buitenruimte. Kunststof is een uitstekend voorbeeld omdat het niet alleen zuinig is, maar ook een grote duurzaamheid en weerstand heeft – hoewel er andere, milieuvriendelijkere alternatieven zijn.

Synthetische of natuurlijke gevlochten vezels staan ​​ook altijd dicht bij de natuur en je kunt niet fout gaan. Pallet-gebouwd meubilair is een ander goed idee.

7 tips om je tuinmeubelen nog meer te laten opvallen

  • Investeer in verlichting . En ja, je kunt lantaarns en kaarsen gebruiken, die extra charme toevoegen aan elke ruimte.
  • Zet in op banken met salontafels, want deze zijn een uitstekende manier om bezoekers comfortabel te ontvangen.
  • Eettafels zijn een geweldige manier om het hele gezin samen te brengen voor gezelligheid.
  • Lichte kleuren kunnen ook werken op tuinmeubelen. Wees niet bang om risico’s te nemen!
  • Intense kleuren kunnen ook prachtig staan ​​in een tuin.
  • Het bouwen van een terras om uw meubels te ondersteunen kan het verschil maken.
  • Combineer rustieke meubels met moderne. Bijvoorbeeld: een houten tafel met kleurrijke, eigentijdse stoelen.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.